E-Sport i Sverige
Skip

World of Tanks

wotWorld of Tanks är ett intressant spel då ”huvudpersonerna” spelas av tanks. I spelet dyker det inte upp vare sig soldater, helikoptrar eller andra saker som vi ofta ser i denna typ av spel. Det är, precis som spelets namn låter oss veta, en värld av tanks som vi hamnar i och det känns som ett unikt upplägg som vi definitivt gillar!

Kommer ni ihåg när Arnold köpte en tank för inte så längesen? För oss hör tankar (och helikoptrar dit han skriker att man ska ta sig i Predator) sedan dess alltid ihop med Arnold och för alla er som gillar Arnold, alltså Schwarzenegger, vem annars, så är det lite kul med tanks, eller hur?

Vem gillar inte Arnold och vem gillar inte att ”vara” en tank medan man spelar? Det enda som behövs nu är att få ta sig en sväng i den tank som Arnold äger! Borde definitivt vara ett pris när man spelat en bra omgång!

Om World of Tanks

Så varifrån kommer då detta überhårda spel? Hör och häpna nu – från Vitryssland av alla ställen på jorden! Ett ganska überhårt land, i och för sig, så det passar väl ganska bra! Det är företaget Wargaming som ligger bakom denna skönhet och trots att de gjort spel tidigare så var det med World of Tanks de fick en plats på kartan.

Detta innebär inte alls att deras tidigare spel var dåliga, utan det innebär att World of Tanks var ett spel som släpptes i rätt tid och som gav oss spelare ett spel som kändes både spännande och lite nytänkande!

Det första släppet av World of Tanks skedde 2010 och 4 år senare var det dags att släppa det för Xbox 360 . Efter det har det släppts mer för att passa nya konsoler, så alla stora fans av detta spel har varit bortskämda!

World of Tanks har haft så många som 190 541 spelare på en server! Om inte det får dig att bli intresserad av att ta dig en titt så kan nog inte mycket locka dig!

Hur ser World of Tanks ut?

Fokus och bakgrund i spelet är andra världskriget och de tanks som vi får träffa på är från den tiden. De kommer i alla färger former, vilket gör att det är kul att spela. Det hade ju varit lite trist med endast ett par stycken olika utseenden, eller hur? De har sett till att slänga in både tyska, brittiska och andra nationers tanks, så även det är ju lite kul!

Så fungerar World of Tanks

Spelet följer standardformen för gratis onlinespel och att registrera sig för att sätta igång och spela är gratis. Du registrerar dig på Wargamings hemsida, så det är smidigt och enkelt fixat!

Spelet är lagbaserat och du fajtas med spelare som har pansarvagnar i olika tyngdklasser, vilka är light, medium, heavy, tank destroyer och self-propelled gun.

Innan du sätter igång och spelar så väljer du vilken tank du vill spela med och sedan placeras ”du” ut på en random karta. Det är du som kontrollerar vad din tanks ska hitta på och du kan under tiden röstchatta eller skriva till de andra spelarna.

Valutan som används i spelet tjänar du medan du spelar och för denna valuta kan du investera i uppgraderingar och utrustning. Inga konstigheter där alltså, utan det är ett upplägg vi är vana vid.

Du kan spendera riktiga cash i spelet om du inte har tålamod att vänta in dina belöningar, men som det ser ut med just detta spel så är det endast 30 % av spelarna som väljer att göra det.

Hur vinner man spelet? Genom att förstöra det andra lagets tanks alternativt ge sig på motståndarlagets bas.

world of tanks

eSports och betting

Hur gick det då till när World of Tanks tog sig in på eSports arenan där det går att betta på resultatet? Då detta spel inte alls skapades med eSports i åtanke så är det väldigt intressant att vi numera hittar flera olika möjlighet att betta på spelet via spelsajter.

Det dröjde fram till 2012 innan World of Tanks debuterade på denna scen och det var på World Cyber Games detta skedde. Två år efter det så startade Wargaming själva Wargaming.net League (WGL) och här är det en årlig turnering, Grand Finals, med en prispott på över 2.5 miljoner kronor som man kan ha turen att vinna!

För att lätt hitta spelsajter som erbjuder dig möjligheten att betta på just World of Tanks så är det inte svårare än att söka efter vilka sajter som erbjuder det. Vi tycker att ni ska ta er en titt på GG.BET, för där har ni ett riktigt mäktigt utbud av betting inom eSports och självklart finner du World of Tanks i utbudet!

Här hittar du e-sport betting sajter

Teamwork viktigt

world of Tanks är ett ganska hårt spel och är det så att du dör så är du död under hela matchen. Lagarbete är alltid viktigt, men med denna typ av oförlåtande och ganska brutala upplägg så blir det mer viktigt än i många andra fall.

Spelet är dock uppbyggt för att underlätta och uppmuntra till ett team som fungerar som ett väloljat maskineri, så du slåss inte mot ett upplägg som motarbetar dig, utan istället får du hjälp att klara av det på bästa möjliga sätt.

De tanks som finns tillgängliga kompletterar varandra på ett bra sätt som gör att det är lättare att få det att fungera i laget och de banor man spelar på skiftar mycket i hur det är utformade. På detta sätt blir det både intressant och spännande att spela och till på köpet får man sig både en uppvisning och träning inom teamwork!

Uppdateringar

Som med andra populära och galet stora spel som drar till sig nästan 100 miljoner spelare från världens alla hörn så belönas vi spelare såklart med uppdateringar! Det är vi ganska bortskämda med och det är alltid lika kul att spela loss med en uppdaterad variant av spelen vi ölskar att spela.

Några röster om World of Tanks

För att ni ska kunna bilda er en uppfattning om vad andra tycker om World av Tanks tänkte vi att det kunde vara lite kul att ger er ett par citat från spelare som testat spelet, så här kommer det ett gäng:

  • ”Det är gratis… och du får spränga skit…”.
  • ”Ett väldigt roligt spel som testar en spelare på många sätt”.
  • ”Älskar WoT! Rekommenderas starkt!”.
  • ”Det är skitkul… börja nu!”.
  • ”Smäller högst i genren!”.

Ja, som ni det så är det knappast dåliga recensioner från spelarna, utan här har vi ett poppis spel!