E-Sport i Sverige
Skip

E-sports regler

dota2Att eSports är en sportgenre som växer så det knakar när det kommer till betting är knappast en nyhet, utan det har vi sett hända under de senaste åren. Med popularitet kommer också regler och villkor och i denna text ska vi berätta för er om regler inom e-sports, så det är bara att hänga med!

Idag är det så att eSports är lika intressant, eller till och med mer intressant än traditionell sport, enligt de yngre generationerna. Det ser vi klart och tydligt på de sajter som erbjuder betting inom eSports då det ökar mycket även där.

De äldre generationerna som är positivt inställda till e-sports anser istället att traditionell sport är mer intressant, trots att man alltså även gillar E-sports. Personer som är i åldrarna 21-35 är med andra ord de som främst bettar endast inom eSport- genren.

Regel 1: Åldersgräns

Många som har stor erfarenhet av spel har ingen som helst erfarenhet av att betta, eller spela för pengar i största allmänhet. Man har en stor fördel i det att man har koll på spelen man ska betta på, men en nackdel i att man inte har koll på hur det går till när man ska betta.

Detta har såklart mycket att göra med att det främst är yngre förmågor som har stor kunskap inom e-sports då man ju inte kan betta på e-sports förrän man är 18 år. Många har alltså väldigt många år av erfarenhet inom e-sports innan man är 18 år så när man väl har firat sin 18-årsdag så är det bara att ge sig in i bettingvärlden!

Steg 1: Skapa ett spelkonto

Som sagt så är det bara att sätta igång och spela så fort du fyllt 18 år och det enda du egentligen behöver göra innan du bettar för första gången på en match inom CS:GO, Lol, Dota 2 eller något annat spel som finns på menyn är att registrera ett spelkonto.

Detta gör man i ett par enkla steg och det går till såhär:

  • Välj vilken spelsajt du vill spela på (du kan ha spelkonto på fler än en sajt, så vill du spela hos flera spelsajter av en eller annan anledning så går det bra).
  • Skapa ditt bettingkonto (det är bara att följa informationen som du får av spelsajten).
  • Ta del av välkomstbonusen och sätt igång och spela med dina extra gratispengar!
  • 18+ Regler&villkor gäller

Sådär, då var det klart! De regler och villkor som är gällande för e-sports på de olika spelsajterna kan du enkelt ta dig en titt på genom att klicka på ”Villkor & Regler” på sajten. Du hittar denna flik längst ner på sidan på majoriteten av sajterna.

E-sport – de bästa oddsen

Visst är det kul med bonusar då de ger oss mer pengar att spela för än vad vi själva satsar, men det är faktiskt så att det är oddsen som är det viktiga när det kommer till bets lagda av personer som har bra kunskap inom det spel man bettar på.

Så hur hittar man då bra odds på esports? Genom att spela på antingen stora sajter som har råd med bättre utdelning, eller genom att spela på sajter som drivs av äkta proffs inom e-sports som genom sin kunskap vet de exakta marginalerna.

Regler för starttid

Först och främst är det så att spelsajterna är noga med att förklara att både startdatum och starttider för alla de matcher inom e-sports som de erbjuder kunderna att betta på är ungefärliga. Detta är alltså en sak som man får räkna med när man bettar inom e-sports, så det är bara att komma ihåg det så att man inte blir irriterad om det är så att starttiden inte stämmer helt överens med den tid som angivits.

När det gäller regler för starttid så är det så att om en match skulle starta före den tid som utannonserats så kommer alla bets som läggs efter den reella starttiden på den matchen att annulleras. Såklart är det dock på det viset att alla bets som lagts före den reella starttiden gäller, så det är alltså bara när det handlar om bets som placeras efter den reella starttiden som annulleras.

Inställd match

Om det är så att en match blir inställd, eller om en match skjuts upp av en eller annan anledning så är det en 48-timmarsregel som gäller. Om matchen ifråga inte spelas inom 48 timmar från den tid som den skulle ha startat så kommer alla bets på just den matchen att annulleras.

Detta brukar kallas för ”ej startande i fastställande syfte”, bara så du vet vilka ord och begrepp som gäller. Det kan vara ganska svårt att begripa alla nya begrepp som man får lära sig när man börjar betta. För att det ska gå så bra som möjligt och för att man ska kunna följa reglerna ordentligt så är det viktigt att hålla koll på detta.

Olika spel – olika regler

För att få koll på vilka regler som är gällande för de olika spelen så är det bästa att gå in på spelsajten och se efter vad för typ av regler som finns för de olika spelen. Eftersom du troligtvis redan har väldigt mycket erfarenhet inom spelet, eller spelet som du bettar på så är det lätt att förstå reglerna, eftersom du redan kan språket och begreppen som nämns.

Är det så att det är någonting som du inte förstår, eller som går fel när du bettar på eSports så är det bara att kontakta kundtjänsten på den spelsajt där du spelar.

Kolla upp regler innan du bettar

Det smartaste sättet att spela på är att ta reda på reglerna innan du sätter igång och bettar. På så sätt så vet du vad som gäller och det gör att du slipper tråkiga överraskningar på grund av en regel som du inte hade koll på. Här kan du läsa mer om e-sport betting!