E-Sport i Sverige
Skip

Heroes of the storm

heroes of the stormHeroes of the Storm (även kallat HotS) är ett spel från Blizzard Entertainment där vi hittar många karaktärer som många av er känner igen. Har du spelat Blizzards spel förut så har du bra koll på det universum som de skapat där vi hittar spel som Starcraft, Overwatch, Warcraft och Diablo.

Spelet lanserades under 2015, vilket gör det till ett relativt nytt spel och då det är gratis att ladda ner från Blizzard så är det lätt att komma igång! Du kommer att stöta på mikrobetalningar i spelet som du sedan kan använda när du vill införskaffa exempelvis hjältar, eller om du vill ändra utseendet på figurerna i spelet.

Då det, som nämnt, är välkända karaktärer man hittar i HotS så är det också lätt att välja sin favorit när det är dags för spel och det gör att man känner sig hemma redan från start!

Hur spelas HotS?

I Heroes of the Storm spelar man 5-mot-5 och genom att tillintetgöra motståndare så samlar man på sig erfarenhetspoäng (XP), vilket gör att din karaktär blir både starkare och ges nya häftiga talanger som gör att det blir extra spännande att spela! Vidare så är det på det viset att de XP som man får när man är nära en fiende när den dödas är poäng som delas mellan hela laget.

Du ska förstöra fiendernas bas som skyddas av ett fort som består av torn, slott, fontäner som är helande samt grindar som finns till för att skydda fortet från fienderna.

Efter det att du och ditt lag nått en viss gräns vad gäller XP så kommer ni att belönas med uppgradering av hjältarna och hjältinnorna ni spelar med så att ni alla får lite extra krafter.

Matcherna tar oftast cirka 20 – 30 minuter, så det är intensiva matcher det handlar om. Det är också väldigt spännande då det är ett av de sel där ett lag kan dominera totalt för att sedan se sig besegrade på grund av att motståndarläget slår till med en perfekt strid!

Hjältar och hjältinnor

Du kan välja mellan att spela mot andra spelare, eller att spela mot datorstyrda hjältar. Du kan inte räkna med att ha kvar din figur eftersom de som är tillgängliga byts ut varje vecka. Detta är ju dock spännande då det innebär att man får testa nya hela tiden och är det så att det är en favorit du har så kommer du att kunna köpa denna för de guldmynt som fungerar som valuta i spelet.

Det finns över 60 stycken olika figurer att välja mellan och de återfinns i följande kategorier:

 • Assassin
 • Warrior
 • Support
 • Specialist
 • Multiclass

Utöver själva karaktären i sig så är det också på det viset att det i HotS finns diverse djur som din karaktär kan få tag i för att få bättre speed. Det finns bland annat enhörningar, hästar, ödlor med mera.

Spellägen (Game modes)

 • Tutorials: för nya spelare där man får lära sig det man behöver veta för att kunna spela.
 • Training: ett första försök till att spela där man spelar i en förenklad form och teamar upp sig med fyra AI spelare.
 • Versus A.I.: nu är det dags att spela mot 5 andra AI spelare.
 • Quick Match: här väljer man sin hjälte/hjältinna innan man deltar i matchen. Här kommer två lag bestående av 5 spelare vardera placeras på en av de 13 kartorna och spela mot varandra. lagen väljs ut efter hur de har presterat tidigare så att man spelar mot spelare som befinner sig på samma nivå erfarenhetsmässigt.
 • Unranked: i detta läge är det dags för ditt lag och motståndarlaget att turas om att välja hjältar och hjältinnor. Man kan också välja att förbjuda två hjältar eller hjältinnor från spelet.
 • Ranked: påminner om Unranked, men här hamnar spelarna i olika divisioner som baseras på deras prestationer. Det finns två spellägen här och det är för att både individuella spelare och lag ska kunna rankas så att de hamnar på rätt nivå.
 • Heroes Brawl: här hittar vi följande tre underkategorier:
 • 1) Arenas: här väljer man en av de tre hjältar / hjältinnor som man ges möjlighet att välja mellan och försöker slutföra det uppdrag man ges.
 • 2) Mutators: här finns unik mekanik som möjliggör förändring gällande hur du spelar på redan bekanta slagfält.
 • 3) Single-Lanes: teamfight utan sådana saker som Mercenaries
 • Custom Games: används vid turneringsspel där lagen kan välja karta och ha med upp till sex åskådare.

heroes of the storm skärmdump

Teamwork

Istället för att komma upp i högre nivåer på ett individuellt plan så är det så att man i Heroes of the Storm måste samarbeta för att komma upp i nivå. Detta innebär att det är viktigt för alla individuella spelare att se till att man sköter sig och håller uppe sin XP. Gör man inte det så hamnar hela laget efter och det vill man ju såklart inte!

Detta fokus på teamwork skiljer sig mycket från HotS föregångare då hela laget så att säga ”delar på skörden”. Man kan säga att Heroes of the Storm egentligen helt baseras på lagarbete då en individuell spelare kan påverka hur utgången för hela laget blir. Är du en teamspelare är detta med andra ord ett mycket bra val av spel, medan det är mindre lämpligt om du föredrar att köra på egen hand.

Heroes of the Storm inom eSports

Att vi numera hittar möjligheten att betta på e-sports nästan överallt där det finns en sportsbook har gjort många gamers glada och det är ju inte så konstigt! Tänk om det fanns betting möjligheter inom alla områden! Då skulle vi alla kunna betta inom sådant som vi har bra koll på och det skulle göra det väldigt rättvist!

När det kommer till just esport så är det ett par olika spel som vi hittar här och där och Heroes of the Storm är ett av dessa spel. Det är genom turneringar anordnade av Blizzard som spelet kommit att bli en del av betting scenen och med de stora prispottarna så är det inte konstigt att det är populärt! I The Global Championship förra året så tävlades det om galna $1,000,000!

Betta på HotS ligor, jämför spelsajter, här!