E-Sport i Sverige
Skip

Hearthstone: Heroes of Warcraft

hearthstoneBlizzard Entertainment är det som står bakom Hearthstone: Heroes of Warcraft och som vi fått lära oss genom åren så betyder det att vi har mycket att se fram emot när vi öppnar upp spelet! Spelet lanserades under 2013 och det var i januari året efter som det var dags för betatest fasen.

Både Mac och Microsoft Windows gavs tillgänglighet till Hearthstone: Heroes of Warcraft i mars 2014 och såklart löste man det också på så vis att man släpptes versioner som kunde spelas både på surfplattor och smartphones en kort tid därefter!

Tillägget ”Heroes of Warcraft” betyder glädjande nog att det är ett spel som äger rum i den alltid lika förtäffliga Warcraftvärlden och såklart är det karaktärerna från denna värld som vi får möta även här!

Ett samlarkortspel

Till skillnad från många andra spel från Blizzard Entertainment så är detta ett samlarkortsspel där det är turbaserade matcher mellan två motståndare. Det är alltså ingen större action där det är många som spelar samtidigt, utan det är istället bara två. Dessa två motståndare kan bestå av två mänskliga motståndare, eller så kan man välja att spela mot en motspelare som är datorstyrd.

Låter det simpelt och nästintill banalt? Det är det faktiskt inte! Här är det både ett strategiskt djup och en bra förståelse för spelet som krävs för att man ska kunna bli bra på Hearthstone: Heroes of Warcraft. Taktiska beslut ligger till grund för bra spel och trots att detta är ett spel som är lättare att sätta sig in i än vad många andra spel är så är detta ett spel som skördat stora framgångar inom e-sporten, men mer om det senare!

eSports och Hearthstone

Så vad är det man tänker på när man ser de ord vi har i denna rubrik? Många tänker nog att det inte borde vara en särskilt bra kombination, men som vi redan nämnt så är det en betydligt mer passande kombination än vad man kan tro!

Under 2014 var det dags för det allra första Hearthstone World Championship med en prispott på $250,000 och året efter gjorde man om det, vilket tyder på att det var en stor succé och det kan vi verkligen se idag!

Det är inte endast de officiella tävlingarna som Blizzard själva arrangerar som möjliggör för spel och tävlingar inom Hearthstone, utan det är även på det viset att det finns andra tävlingar som man kan delta i om detta är det spel som man är proffs på! Bland annat hittar vi Major League Gaming, ESL med flera, så det finns goda möjligheter till tävlingar inom detta spel, likt så många andra av Blizzards spel.

Det som gör att det blir extra spännande att betta på Hearthstone: Heroes of Warcraft är att det ofta blir väldigt oförutsägbara resultat och matcher och det är ju extra kul att betta på denna typ av matcher! Visst är det väl mer spännande med betting på oförutsägbara resultat än vad det är att betta på sådana matcher inom eSports som man med ganska stor säkerhet kan förutse resultatet av, eller vad säger ni?

Betta på Hearthstone ligor

Om Hearthstone

Inte bara har det tagit andra med storm, man fastnar lätt själv också! Även om man kanske inte är sådär jätteförtjust i just kortspel så är detta ett spel som är väldigt roligt att spela! Ladda ner det snabbt och smidigt och sedan har du ett gratisspel som faktiskt är lätt att låta vara gratis långt in i spelets gång och det är ju inte någonting som vi ser varje dag!

Är du ett fan av Blizzard redan innan så kommer du att bli positivt överraskad av Hearthstone och det upphör ju aldrig att vara härligt, eller hur? Även om man har en given favorit bland spel så är det aldrig på det viset att man inte vill ha nya spel att sätta tänderna i och om man är smart nog att alltid testa spel från Blizzard så kommer man alltid att få bra och spännande spel i sina händer!

Hur spelar jag?

Detta är ett spel som faktiskt är lätt att förstå sig på redan från starten så man behöver inte ha med den där tiden som man är van vid att lägga på att lära sig spelet, utan man får snabbt och enkelt spelet som det ska vara! Det tar runt 10 minuter att komma in i det på ett grundläggande plan och efter det är det bara att spela på för allting annat du kan komma att behöva information om får du via korten medan du spelar. Bra, va?

Du spelar via Blizzards Battle.net- plattform och man startar med ett gäng grundläggande kort som gör att man kan komma igång, men senare in i spelet så har man naturligtvis möjligheten att få tag i de mer ovanliga och bättre korten!

En omgång Hearthstone går till som så att de båda spelarna genom sina spelkort utrustar sig med vapen, ordnar fram trollformler eller fixar fram en undersåte eller två och från början har varje spelare 30 så kallade hälsopoäng. Om man kommer till noll eller till och med under noll så har man förlorat, så det gäller att man har koll på läget och hänger med samt att man har en himla tur, såklart eftersom det är ett turbaserat spel i mångt och mycket.

Spellägen

De olika spellägena är Hearthstone är följande:

  • Tutorial: introduktion som man kan spela en gång per konto
  • Övningsläge: spel mot en datorstyrd motspelare och här lär man sig grunderna
  • Spelläge: mänskliga motståndare matchas efter kompetens och får spela mot varandra
  • Arenaläge: detta läge kostar riktiga pengar eller guld som man samlat på sig och här tilldelas man 30 kort genom att välja ett av tre random kort i taget. Efter att man har en samlad kortlek så tävlar man mot andra och detta läge pågår fram tills dess att man förlorat 3 gånger eller vunnit 12 gånger. Man kan även avsluta genom att dra sig tillbaka
  • Dueller / Friendly Play: utmaningar mellan vänner där man inte får några belöningar
  • Äventyrsläge: enpersonsspelläge där man kämpar mot datorstyrda motståndare för att låsa upp nya kort.
  • Tavern Brawl: ett läge med speciella regler som man inte hittar någon annanstans i spelet