E-Sport i Sverige
Skip

Courier Sweeper

courier sweeperCourier Sweeper är ett instaspel / instagame som är ett klassiskt minesweeper spel där man som spelare ska vara snabb på att flagga minor som befinner sig i ett förutbestämt fält av rutor. I detta rutnät kan man antingen ha tur och då få gå vidare på fältet, eller så kan man ha en väldig otur och få en mina direkt.

För varje avklarat fält utan mina så kommer man närmare målet och för varje ”nivå” så ökar såklart vinstchanserna väldigt mycket! Om man har otur och missar redan vid första försöket så är det bara att sätta igång och pröva lyckan en andra gång. Såhär kan man sedan fortsätta tills dess att man antingen vinner eller förlorar så många gånger så att man hellre vill ta sig vidare till ett annat spel.

Om du klarar dig i den första nivån så kan du välja att stanna där utan att gå vidare, men då kommer du naturligtvis också få en betydligt lägre vinstsumma än om du vågar chansa och fortsätta vidare i rutnätet. Klarar du dig i nivå 1 så kommer du att vinna en låg, men trygg vinst, medan den sista nivån ger en betydligt högre vinst. Det är såklart väldigt stora skillnader så visst är det väl värt att testa sig fram och våga chansa på den ena nivån efter den andra?

Som i alla andra spel så är det så att ju mer man vågar riskera, desto mer har man också att vinna. Vill man spela tryggt så kan man göra det och vill man spela mer våghalsat så kan man istället välja att göra det. Detta upplägg gör att alla olika typer av spelare kan trivas med Courier Sweeper och andra minesweeper spel, vilket gör att det är ett spel där många kan samlas och utbyta erfarenheter med varandra!

Snabba ryck med instaspel

Som med andra instaspel / instagames så är det instant vinst eller förlust som gäller. Man behöver knappast sitta och vänta på några resultat här, utan här är det direkta vinster eller förluster som gäller!

Visst är det väl passande med denna typ av spel nuförtiden? Idag stressar vi omkring och vill ha allting snabbt och det finns ett slags universellt dåligt tålamod som märks av tydligt överallt i samhället, så varför skulle det inte märkas av även när det kommer till spel, kan man ju fråga sig?

Denna typ av spel passar för alla som är extra förtjusta i att spela snabbt och som gillar turbaserade spel. Detta är ju en kombination av intresse man ser hos många spelare idag, så det är knappast märkligt eller förvånande att det är så många som spelar instaspel idag!

Om Courier Sweeper

Så, vad händer då specifikt i just Courier Sweeper? Alla minesweeper spel är ju inte exakt likadana, det hade ju varit trist! Nejdå, istället finns det plats för lite alla möjliga versioner, trots att det såklart är samma grundläggande struktur som är gällande.

I Courier Sweeper är det ett rutnät med en fältstorlek på mellan 2×3 och upp till 6×15 rutor man har som spelplan och det hela går ut på att få åsnan att ta sig genom det minerade rutnätet utan att stöta på några minor längs vägen. Enkelt, eller hur? Man tar sig fram på det rutiga nätet med det antal rutor man valt att spela med och har man turen med sig så lyckas man ta med sig lasten på åsnans rygg ända fram och då är det storvinst som gäller!

Vinsterna i Courier Sweeper ligger mellan x1.15 spelarens insats och upp till x9.22 spelarens insats. Precis som vi omtalade i början så är det, som ni ser, väldigt stor skillnad mellan hur mycket man kan vinna beroende av hur långt in i spelet man lyckas komma och det gör att det är extra spännande, utan tvekan!

Hur spelar jag?

Först och främst så sätter du igång spelet genom att välja hur stort fält du vill spela på. Storlekarna på fältet ser ut såhär:

  • 2×3 fält: här gäller en lägsta vinst på x1.92 insatsen och en högsta vinst på x7.08 insatsen
  • 3×6 fält: här gäller en lägsta vinst på x1.44 och en högsta vinst på x8.92 insatsen
  • 4×9 fält: här gäller en lägsta vinst på x1.28 insatsen och en högsta vinst på x9.22 insatsen
  • 5×12 fält: här gäller en lägsta vinst på x1.2 och en högsta vinst på x8.92 insatsen
  • 6×15 fält: här gäller en lägsta vinst på x1.15 insatsen och en högsta vinst på x8.35 insatsen

Kortare fält är mer riskabla att spela, men de ger också bättre utdelning om man har turen att vinna! Ju större spelplan man väljer att spela med, desto längre resa får man ge sig ut på och varför inte passa på att ge sig ut på ett långt äventyr när man kan?

Efter att du valt hur stort fält du vill spela på så är det dags att välja insats och efter att det är gjort så kan du bara klicka på start och sedan är du igång med spelet!

För att du ska veta vilka fält som är spelbara för stunden så har man valt att highlighta dessa så att du på ett enkelt sätt kan se vilka fält du har att välja mellan. Om du väljer ett fält som inte har en mina så vinner du och om du hamnar på en mina så förlorar du, så det är långt ifrån hjärnkirurgi det här spelet! Alla kan lära sig det på en sekund!

Du förlorar allting när du hamnar på en mina, så du förlorar med andra ord både din insats plus allt det du vunnit fram tills dess att du råkar hamna på en mina.

För att avsluta och ta de pengar du vunnit istället för att fortsätta chansa så klickar du bara på TAKE MONEY.

Hjälp?

Om du behöver hjälp under tiden eller innan du sätter igång spelet så hittar du ett litet frågetecken bredvid START-knappen längst ner, så då är det bara att klicka där för snabb hjälp!